Slovenski etnografski muzej

Bilo je spomladi ...
Where 
Exhibition building
When 
Thursday, 5. August 2021 - 19:00
Duration 
1 hour
Contact 
Price 
Vstop prost!

Bilo je spomladi ... , projekcija dokumentarnega filma

Slovenski etnografski muzej vas prijazno vabi na projekcijo dokumentarnega filma indijske ustvarjalke Kanike Gupta.

Umetnostna zgodovinarka Kanika Gupta v sklopu rezidence v SEM raziskuje starodavno indijsko umetnost in mitologijo ter ju povezuje z izzivi podnebnih sprememb. V filmu Bilo je spomladi ... spoznamo zgodbo Kanikine družinske hiše, ki je bila porušena skupaj z vrtom in drevesi, namesto nje pa so zgradili večnadstropno stavbo, ki jo obdaja beton. Ob prepletu družinskega vsakdana in ritualnih praks prikaže različne poglede na gradnjo in z njo povezano izgubo biodiverzitete.


Število oseb na dogodku je omejeno. Najave so obvezne na blagajna@etno-muzej.si ali v delovnem času muzeja na T: 01 / 3008 745.

Skladno z Odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom se dogodka  lahko udeležijo le osebe z dokazilom o izpolnjevanju enega od pogojev PCT. Dokazila niso potrebna za mlajše od 15 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki.


Dogodek poteka v sklopu rezidence Kanike Gupta kot del projekta Taking Care. Etnografski in muzeji svetovnih kultur kot prostori skrbi.